Olej rycynowy ORGANICZNY 500 ml NIERAFINOWANY

RICIN.jpg
  • nowość
Dostępność: brak towaru
Cena: 56,67 zł 56.67
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

OLEJ RYCYNOWY ORGANICZNY - NIERAFINOWANY

NAJWYŻSZA JAKOŚĆ

(szklana, ciemna butelka)

Organiczny olej rycynowy posiada szerokie zastosowanie: do wzmacniania paznokci, włosów i rzęs, również znane jest jego działanie lecznicze działanie lecznicze (np. jako środek przeczyszczający, daje ulgę przy zmęczonych nogach, posiada silne właściwości antybakteryjne, wspomaga gojenie się blizn i trądziku, niweluje a czasami usuwa rozstępy). Olej rycynowy wtarty w skórki od paznokci, zmiękczy je i ułatwi wycinanie. Paznokcie staną się mocniejsze i mniej łamliwe, a skóra dłoni i stóp będzie delikatniejsza.

Stosuje się go samodzielnie lub w połączeniu np. z olejkiem jojoba do demakijażu twarzy i odżywienia rzęs.

WŁOSY:

Jest idealny do pielęgnacji włosów suchych, pozbawionych witalności, rozdwajających się końcówek, łamliwych, wiadomo również, że wspomaga wzrost włosów. Olej rycynowy można stosować samodzielnie, czysty i nakładać bezpośrednio na obszar włosów, który ma być leczony. Jednak jego konsystencję, która jest nieco gęsta i lepka, można zmodyfikować i upłynnić, mieszając olej rycynowy z innym olejem roślinnym, takim jak oliwkowy, kokosowy, krokoszowy, jojoba, awokado, arganowy, winogronowy czy nawet migdałowy. Idealna proporcja dla tej mieszanki to pół na pół. Na koniec, jeśli masz suche końcówki, nie zapomnij obficie pokryć ich olejem palcami. Zalecam stosowanie oleju rycynowego rozcieńczonego innym olejkiem do włosów u nasady i na całej długości, a na koniec nałożenie czystego oleju rycynowego na rozdwojone i zniszczone końcówki. Dla lepszej skuteczności zalecamy pozostawienie olejku na co najmniej 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Włosy można przykryć przezroczystą folią kuchenną, dzięki czemu olejek nie pobrudzi pościeli i ubrań, ale najlepiej założyć czepek samonagrzewający się, który utrzymuje ciepło włosów i wzmacnia dobroczynne działanie oleju rycynowego. Następnego dnia umyj włosy szamponem, aby usunąć pozostałości oleju. Ten ostatni krok jest niezbędny.

Nazwa botaniczna: Ricinus communis

INCI: Organiczny olej rycynowy

Jakość: 100% czysta i naturalna

Pochodzenie: Indie

Proces uzyskiwania: tłoczenie na zimno, a następnie filtracja w celu usunięcia rycyny (naturalnie występującego toksycznego związku w nasieniu)

Organy prasowane: Nasiona

Właściwości organoleptyczne:

Wygląd: bardzo lepka oleista ciecz
Kolor: bezbarwny do bardzo lekko żółtego
Zapach: bardzo słabo wyczuwalny
W dotyku: bardzo tłusty i lepki

Warunki przechowywania:

Stabilny olej roślinny.

Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła i światła.

Uwaga: Oleju rycynowego nie wolno używać w czasie ciąży, gdyż może powodować powikłania w przebiegu ciąży i poronienia.

Pojemność: 500 ml

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl