Produkt dnia
Producenci

Olejek z pestek OPUNCJI figowej (30 ml)

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 139,00 zł 139.00
Cena w innych sklepach: 159,99 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Olejek z pestek opuncji figowej - Certyfikat: IMC MA BIO 136 M0023 - ze względu na swoje właściwości, nazywany często naturalnym botoksem. Jeden z najdroższych w produkcji olejów na świecie. Olejek z pestek opuncji figowej to bardzo ekskluzywny kosmetyk o wyjątkowych właściwościach pielęgnacyjnych. Otrzymywany jest poprzez wytłaczanie na zimno drobnych pestek opuncji - rośliny z rodziny kaktusowatych. Proces tłoczenia jest długotrwały. Aby otrzymać 1 litr oleju potrzeba zużyć 1 milion pestek opuncji. Do każdego rodzaju skóry, szczególnie polecany do pielęgnacji cery dojrzałej, odwodnionej, suchej, wymagającej regeneracji, zniszczonej, łatwo ulegającej podrażnieniu, ze zmarszczkami, o obniżonej elastyczności, do delikatnych okolic oczu, wokół ust, szyi i dłoni. Olej z pestek opuncji zaliczyć można do tzw. olejów schnących, gdzie w składzie ich dominują kwasy wielonienasycone. Oleje schnące wpływają bardzo korzystnie na każdy rodzaj skóry, szczególnie polecane są cerom tłustym.

                                                                                                               

BOGATY W:

  • niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe: 60% kwasu linolowego Omega -6 (dzięki niemu skóra jest bardziej nawodniona, nawilżona, elastyczna i łatwiej się regeneruje; to naturalna bariera ochronna);
  • fitosterole (pobudzają jej regenerację, działają przeciwzapalnie, przeciwalergicznie, poprawiają gęstość skóry, hamują utratę wody ze skóry);
  • witaminę E (silnie działanie antyoksydacyjne, zapobiega przedwczesnemu niszczeniu i starzeniu się skóry),
  • specyficzne betalainy (pigmenty o działaniu przeciwrodnikowym);
  • kwasy organiczne;
  • substancje aktywujące białka HSP;
  • witaminy A, C, B1, B6;
  • minerały: wapń, potas, fosfor, magnez, cynk.

WŁAŚCIWOŚCI:

  • posiada silne działanie przeciwzmarszczkowe;
  • działa silnie antyoksydacyjnie;
  • normalizuje pracę gruczołów łojowych (doskonały do cer trądzikowych)
  • zawiera właściwości immunostymulujące (wzmacnia układ odpornościowy skóry);
  • nawilża i odżywia skórę;
  • działa przeciwzapalnie;
  • wspomaga ochronę przeciwsłoneczną;
  • zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry;
  • chroni skórę przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi (promieniowaniem UV, zanieczyszczeniem powietrza, dymem papierosowym, toksynami, stresem emocjonalnym, metalami ciężkimi);
  • łagodzi stany zapalne;
  • silnie regeneruje skórę suchą i zniszczoną;
  • wspomaga regenerację bariery lipidowej skóry;
  • wpływa na odpowiednie nawodnienie i kondycję skóry;
  • łagodzi wszelkie podrażnienia;
  • pielęgnuje skórę pod oczami;
  • uzupełnia niedobory składników tłuszczowych w skórze, w tym cennych ceramidów;
  • ujędrnia i uelastycznia skórę;
  • poprawia mikro cyrkulację krwi.

ZASTOSOWANIE:

  • do codziennej pielęgnacji jako pielęgnacyjny olejek do twarzy stosowany samodzielnie (przecieramy skórę wybranym hydrolatem - wodą kwiatową, odrobinę olejku rozgrzewamy między palcami i nakładamy na lekko wilgotną skórę twarzy, szyi, dekoltu oraz okolice oczu,delikatnie wklepując); szybko wchłania się.
  • do ulubionego kremu jako dodatek, który wzmocni jego działanie (kilka kropel dodajemy tuż przed nałożeniem);
  • jako dwufazowy nawilżacz w połączeniu z żelem hialuronowym (nałozyć kilka kropli olejku, odczekać od kilku do 20 minut, następnie nałożyć warstwę żelu hialuronowego, dobrze wmasowując i wklepując w skórę).

Przechowywanie: w temp. pokojowej w miejscu nienasłonecznionym.

INCI: Opuntia ficus - indica, Seed Olil.

Pochodzenie: Maroko

Certyfikat: IMC MA BIO 136 M0023

Pojemność: 30 ml

 

Produkty powiązane

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl